Wednesday, October 5, 2011

KELAS TERKINI

KELAS KEK

Tarikh: 15 OKT 2011 (Sabtu)
Tempat: Subang Perdana
Bayaran: RM 180 seorang



Fruit Flan

Black Forest

Pandan Layered

MODUL:

Teknik:

1. Cara buat sponge cake
2. Ganache
3. Whipped Cream
4. Sugar Syrup
5. How to make pie filling

Jenis Kek:
1. Kek Blueberry
2. Black Forest
3. Pandan Layered Cake
4. Fruit Flan

KELAS ROTI

TARIKH: 16 OKT 2011(AHAD)
TEMPAT: Tmn Saujana Indah, TTDI Jaya, Shah Alam

YURAN: RM 150 seorg

MODUL:
SWEET BUN
TEKNIK:
b)SPONGE DOUGH
c)STRAIGHT DOUGH

PROSES MEMBUAT BUN:
a)Mixing
b)Scaling
b)Rounding
c)Moulding
d)Proofing
e)Baking

TOPPING
1. Mexican Bun
2. Cheese bun

FILLING
1. Red beans bun (flower shape, stripe shape dll)
2. Milk bun
3. Butter bun
4. Sausage roll (oblong shape, octopus shape)
5. Pizza bun
6. Coconut bun

* Lebih drp 10 jns roti dpt dihasilkan.

KELAS FROZEN FOOD
TARIKH: 30 OKTOBER 2011 (AHAD)
MASA: 9.00 Pagi-5/6 Ptg

TEMPAT:
No. 13, Jln Saujana Indah 8,
Taman Perindustrian Saujana Indah,
40000 Shah Alam,
Selangor

JENIS KUIH FROZEN:

1. CREAM PUFF
2. CHOCOLATE MOIST CAKE
3. SAMOSA
4. BEBOLA UBI
5. PAU
6. PIZZA
7. DONUT

MODUL PENGAJARAN:
1. Teknik Sejuk beku
2. Production Line
3. Shelf Life
4. Asas peralatan yg diperlukan untuk berniaga drp rumah.
5. Pembungkusan
6. Kaedah penyimpanan pra produk dan produk.
7. Cara penyediaan hidangan
8. Labelling


* SILA BUAT PEMBAYARAN DEPOSIT SEBANYAK RM 50 UNTUK TEMPAHAN KELAS.
BAYARAN: RM 250.00
* SIJIL DISEDIAKAN

No comments: