Tuesday, October 19, 2010
KELAS CUPCAKES & MUFFIN DAN KUIH FROZEN
KELAS CUPCAKES & MUFFIN
TARIKH: 6 November 2010
MASA: 10 Pagi (Sabtu)
MODUL:
1. Cara membuat vanila cupcakes & choc chips muffin
2. Cara membuat:
a) Ganache
b) Sugar syrup
c) Buttercream
d) Krim jeli
e) Royal Icing
3. Teknik deco cupcakes & muffin
KELAS FROZEN
TARIKH: 7 November 2010 (Ahad)
MASA: 10 Pagi
TEMPAT:
No. 13, Jln Saujana Indah 8,
Taman Perindustrian Saujana Indah,
40000 Shah Alam,
Selangor
Tel: 03-7845 8835
JENIS KUIH FROZEN:
1. CREAM PUFF (Hands-on)
2. KARIPAP (Hands-on)
3. SAMOSA(hands-on)
4. PERCUMA RESEPI APAM GULA HANGUS
MODUL PENGAJARAN:
1. Teknik Sejuk beku
2. Production Line
3. Shelf Life
4. Asas peralatan yg diperlukan untuk berniaga drp rumah.
5. Pembungkusan
6. Kaedah penyimpanan pra produk dan produk.
7. Cara penyediaan hidangan
8. Labelling
BAYARAN: RM 200.00
* SIJIL DISEDIAKAN
SILA DAFTAR SEGERA KERANA BILANGAN TEMPAT ADALAH TERHAD KEPADA 20 ORANG SAHAJA. SILA HUBUNGI WAN RUSYAINI (012-6221 594) UNTUK TEMPAHAN.
UNTUK TEMPAHAN, PESERTA PERLU MEMBUAT BAYARAN PENDAHULUAN SEBANYAK 50% DARIPADA JUMLAH BAYARAN PENUH. SEBARANG BAYARAN PENDAHULUAN YANG TELAH DIBUAT PESERTA TIDAK AKAN DIPULANGKAN SEKIRANYA PEMBATALAN DILAKUKAN SEMINGGU SEBELUM TARIKH KELAS. SEKIAN. TERIMA KASIH.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment