Tuesday, January 7, 2014

KELAS DECORATIVE PINEAPPLE TART, BLUEBERRY CHEESE TART & FRUIT TARTLET, KEK FONDANT & FROZEN FOOD & (MAC 2014)

KELAS DECORATIVE PINEAPPLE, BLUEBERRY CHEESE TART & FRUIT TARTLET

Tarikh: 28 Feb 2014 (Jumaat) 
Yuran: RM200
Masa: 9 pg - 3 ptg
Tempat: NO 1D, JLN SG 1/5, TAMAN INDUSTRI BOLTON, 68100 BATU CAVES, SELANGOR. 



*Peserta akan membawa pulang hasil kerja tangan yang dihias sendiri*.
 


KELAS FONDANT

TARIKH: 1 Mac 2014 (Sabtu) 
MASA: 9.00 Pagi-3 Ptg 
TEMPAT: 
NO 1D, JLN SG 1/5, TAMAN INDUSTRI BOLTON, 68100 BATU CAVES, SELANGOR. 

BAYARAN: RM250
MODUL HANDS-ON:
1. Cara membuat fondant/pes gula
2. Cara membuat pes modelling
3. Pengenalan kepada peralatan menghasilkan design fondant
4. Teknik mewarna
5. Teknik dusting
6.Teknik membalut kek
7. Teknik melekatkan hiasan
8. Teknik kek bertingkat bertiang & dowel rod
9. Royal icing

*Peserta akan membawa pulang sebiji kek yang telah dihias sendiri*.


KELAS FROZEN FOOD (7 jenis)

Tarikh: 2 Mac 2014 (Ahad) 
Yuran: RM250
Masa: 9 pg - 4/5 ptg
Tempat: Taman Industri Bolton, Gombak (berhampiran Giant Batu Caves)



Modul:
1Karipap
2 .Kuih bakar
3. Apam Puteri Ayu
4. Creamy creampuff
5. Cucur badak
6. Choc moist cake
7. Samosa


Anda akan didedahkan dengan pengetahuan bidang makanan sejukbeku & berpeluang berkongsi pengalaman dengan saya.




Modul nota & lecture:
1. Teknik sejukbeku
2. Processing
3. 
Raw Material Handling: pre &post
4. Jangka hayat produk
5. Pembungkusan
6. Pengiraan kos
7. Labelling
8. Marketing
9. Dan banyak lagi

KEMUNCAK KELAS .... HANDS-ON ("semua kena buat sendiri tau!)




No comments: