KELAS FROZEN FOOD -
Kelas mini frozen food (4 jenis)
Tarikh: 9 Nov 2013 (Sabtu) - 9 pg- 2/3 ptg
Modul:
1. Popia
2. Apam gula hangus
3. Sardin Rolls
4. Kuih rengas/kasturi/kacang
Yuran: RM 160
Kelas Frozen Food Penuh (7 jenis)
Tarikh: 10 Nov 2013 (Ahad) - RM250 - 9 pg - 4/5 ptg
Tempat: Taman Industri Bolton, Gombak (berhampiran Giant Batu Caves)
Modul:
1. Karipap
2. Samosa
3. Kuih bakar
4. Creamy creampuff
5. Cucur badak
6. Choc moist cake
7. Bergedel
Anda akan didedahkan dengan pengetahuan bidang makanan sejukbeku &berpeluang berkongsi pengalaman dengan saya.
Modul nota & lecture:
1. Teknik sejukbeku
2. Processing
3. Raw Material Handling: pre & post
4. Jangka hayat produk
5. Pembungkusan
6. Pengiraan kos
7. Labelling
8. Marketing
9. Dan banyak lagi
KEMUNCAK KELAS .... HANDS-ON ("semua kena buat sendiri tau!)
KELAS SWEETBUN
TARIKH: 12 Nov 2013 (Selasa)
MASA: 9.00 Pg-2/3 ptg
BAYARAN: RM 160
MODUL HANDS-ON:
1. Teknik Sponge & Dough Method
2. No time Dough
3. Glacing
JENIS:
1. Cheese Bun
2. Chicken Floss
3. Garlic Bun
4. Milk Bun
5. Custard Bun
6. Red Beans
7. Mini Pizza
8. Mr Octopus
9. Sosej Roll
10. Toasted Coconut Bun
2. Chicken Floss
3. Garlic Bun
4. Milk Bun
5. Custard Bun
6. Red Beans
7. Mini Pizza
8. Mr Octopus
9. Sosej Roll
10. Toasted Coconut Bun
KELAS FONDANT
TARIKH: 11 NOVEMBER 2013 (Isnin)
MASA: 9.00 Pagi-3/4 Ptg
TEMPAT:
NO 1D, JLN SG 1/5, TAMAN INDUSTRI BOLTON, 68100 BATU CAVES, SELANGOR.
BAYARAN: RM250
MODUL HANDS-ON:
1. Cara membuat fondant/pes gula
2. Cara membuat pes modelling
3. Pengenalan kepada peralatan menghasilkan design fondant
4. Teknik mewarna
5. Teknik dusting
6.Teknik membalut kek
7. Teknik melekatkan hiasan
8. Teknik kek bertingkat bertiang & dowel rod
9. Royal icing
*Peserta akan membawa pulang sebiji kek yang telah dihias sendiri*.
MASA: 9.00 Pagi-3/4 Ptg
TEMPAT:
NO 1D, JLN SG 1/5, TAMAN INDUSTRI BOLTON, 68100 BATU CAVES, SELANGOR.
BAYARAN: RM250
MODUL HANDS-ON:
1. Cara membuat fondant/pes gula
2. Cara membuat pes modelling
3. Pengenalan kepada peralatan menghasilkan design fondant
4. Teknik mewarna
5. Teknik dusting
6.Teknik membalut kek
7. Teknik melekatkan hiasan
8. Teknik kek bertingkat bertiang & dowel rod
9. Royal icing
*Peserta akan membawa pulang sebiji kek yang telah dihias sendiri*.
Berminat? Sila hubungi Wan - 012 -634 5895
Untuk tempahan kelas, sila buat pembayaran depositi sebyk RM50.
2 comments:
Salam kak, ada tak kelas ujung minggu?
Salam Umi's cup cake,
kelas hujung ada. Terdekat adalah kelas frzen food pd 23 & 24 Nov. 30 Nov kelas roti * 1 dec, kls frozen food. kalau nak kelas personal kek dll, sila maklumkan & hubungi saya di talian 012-634 5895
Post a Comment