KELAS KEK
Tarikh: 3 Dec 2011 (Sabtu)
Tempat: Delisha Cafe & Bakery, Tmn Salak Baiduri, Sepang (sebelah klinik kesihatan Salak)
Masa: 10 pg-5ptg
Bayaran: RM 200 seorang
Fruit Flan
Pandan Layered
MODUL:
Teknik:
1. Cara buat sponge cake
2. Whipped Cream
3. Sugar Syrup
4. How to make pie filling
Jenis Kek:
1. Kek Tiramisu Halal
2. Kek Blueberry
3. Pandan Layered Cake
4. Fruit Flan
TARIKH: 4 DEC 2011(AHAD)
TEMPAT: Tmn Saujana Indah, TTDI Jaya, Shah Alam
MASA: 9.00 pg- 4/5 ptg
YURAN: RM 180 seorg
MODUL:
SWEET BUN
TEKNIK:
b)SPONGE DOUGH
c)STRAIGHT DOUGH
PROSES MEMBUAT BUN:
a)Mixing
b)Scaling
b)Rounding
c)Moulding
d)Proofing
e)Baking
TOPPING
1. Mexican Bun
2. Cheese bun
3. Chicken Floss
FILLING
1. Red beans bun (flower shape, stripe shape dll)
2. Milk bun
3. Butter bun
4. Sausage roll (oblong shape, octopus shape)
5. Pizza bun
6. Coconut bun
7. Garlic Bun
* Lebih drp 10 jns roti dpt dihasilkan.
KELAS FROZEN FOOD
TARIKH: 11 Dec 2011 (AHAD)
MASA: 9.00 Pagi-5/6 Ptg
BAYARAN: RM 250.00
TEMPAT:
No. 13, Jln Saujana Indah 8,
Taman Perindustrian Saujana Indah,
40000 Shah Alam,
Selangor
JENIS KUIH FROZEN:
1. CREAM PUFF
2. CHOCOLATE MOIST CAKE
3. SAMOSA
4. BEBOLA UBI
5. PAU
6. PIZZA
7. DONUT
MODUL PENGAJARAN:
1. Teknik Sejuk beku
2. Production Line
3. Shelf Life
4. Asas peralatan yg diperlukan untuk berniaga drp rumah.
5. Pembungkusan
6. Kaedah penyimpanan pra produk dan produk.
7. Cara penyediaan hidangan
8. Labelling
* SILA BUAT PEMBAYARAN DEPOSIT SEBANYAK RM 50 UNTUK TEMPAHAN KELAS.
* SIJIL DISEDIAKAN
No comments:
Post a Comment