Monday, April 11, 2011
KELAS ROTI 10 APRIL 2011
Kelas roti pada kali ini dihadiri oleh Zuryati,Roziana dan Noor Fadhila. Mereka ni bekas student Wan utk kelas cupcake n deco dulu. Teknik bun yang dipelajari mereka adalah water roux starter, sponge n dough methhod dan rapid straight dough. Macam2 bun ada spt melon bun, mr octopus, mexican bun, cheese bun, milk filling bun, red beans bun dll. Wan seronok dapat berjumpa kembali dgn peserta semua. Semoga kejayaan mengiringi kalian. Insyallah...
Wow!Macam2 roti ada...Teksturnya lembut dan rasanya sungguh sedap. Pandai betul mereka buat ye!
Cantik-cantik roti yang mereka buat sendiri ni ye! Bagus!
Inilah hasil roti yang telah dibuat Rozi, Yati dan Dila. Menarikkan! Mereka ni semua fast learner, tunjuk sikit je dah boleh buat. Hebatkan!
Buat roti ni tak lah susah mana yang penting tahu teknik yg betul, proofing kena betul, tahu bila doh develop dan yg paling utama masa fermentation dan caranya. Nanti terus buat ye sayang!
Yati sedang egg wash bun yang telah melalui proses final proofing. Student sorang ni memang bersemangat bila belajar sama seperti kelas cupcake dulu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment