Sunday, July 25, 2010

BISKUT RAYA MANIA 2010! Get it now!


Royal Nutty Mix Fruits RM 24. Rich of mix fruits and almond. Crunchy n healthy.

Biskut Nutty Chocolate Chips RM 22. Rich of almond and chocolate chips. So Crunchy!

Dina tempah 300 biji kek cawan perisa vanila dengan buttercream utk majlis perkahwinan kawan baiknya di pejabat. Terima kasih Dina! Love u!

Dina tempah lagi kek kahwin 3 tingkat coklat moist cake colour silver RM 300.

Dina tempah kek cawan bagi pihak kawannya utk gift kepada pihak pengantin lelaki.

Ini tempahan kek cawan coklat lembap fondant dlm souffle RM 3 sebiji simple deco utk hadiah kepada Nizam semepena hari lahirnya.

KEK KAHWIN


Kak Faridah tempah kek cawan utk hantaran perkahwinan anak bongsunya. Tema vantage biru dan pink. Sebiji RM 3.50 blossom flowers. Terima kak!

Kak Faridah juga menempa kek coklat lembap 2 kg tema warna biru dan pink.

Kak Faridah tempah kek cawan sebanyak 500 biji berperisa coklat. Ni regular customer yang amat setia dari dulu hingga kini. Walau Wan dah berada di Kuantan pun akak tetap order. Terima kasih kak!

KELAS ROTI PADA 10 JULAI 2010



Peserta kali ini adalah Asma (bertudung hitam) dan Ida( bertudung biru). Mereka belajar membuat sweet bun menggunakan teknik water roux. Seronok buat roti kan! Mereka ni memang sporting. Walaupun baru kali pertama membuat roti, masing-masing nampak begitu excited dan bersungguh-sungguh menyiapkan tugasan. Asma dah try buat kat rumah. Syabas! Ida pulak dah mula nak supply kat cafe-cafe. Bagus anak murid semua ni! hehehehe..

Friday, July 16, 2010

KELAS BISKUT 31 JULY 2010

Tarikh: 31hb Julai 2010
Masa 9.00 pagi
Tempat: Jalan Reko, Kajang

Jenis biskut:
1. Frambozen Kenari
2. Green Peas Biscuit
3. Almond Flakes
4. Coconut Ball
5. Lemonade Cookies
6. Snow Cappucino
7. Chocolate Crunch
8. Chocolate Chips
9. Tart nenas
10. Fancy Almond

7 hands-on, 3 resepi percuma
Bayaran: RM100 seorang

Thursday, July 8, 2010

PENGUMUMAN KELAS ROTI

Sesiapa yang berminat untuk mengikuti kelas roti, sila hubungi Wan untuk tempahan tempat sebelum tarikh tersebut.

Tarikh: 10 Julai 2010 (Sabtu)
Masa: 8.30 pagi
Tempat: Teratak Muhibbah 1, Taman Desa, Jln Klang Lama, K.L.
Yuran: RM 150.

Sila lihat senarai kelas masakan utk maklumat terperinci.

Monday, July 5, 2010


Coklat berbentuk bunga ros sebanyak 24 biji untuk Rizal.

Kek sponge coklat 1 kg tema padang bola RM30.

Su tempah kek cawan 5 perisa (vanila, coklat, pandan, strawberry dan oren) sebanyak 1 ribu biji untuk majlis kahwin adik iparnya di Lorong Zaaba, Tamna Tun Dr Ismail, Damansara. Terima kasih Su!

Kelas Cupcakes 4 Julai 2010


Peserta kali ni adalah Yatie (kiri), Rozi(dua dari kiri) dan Ida (kanan)yang berminat untuk belajar membuat cupcakes dan teknik menghias kek meliputi cara membuat ganache, sugar syrup, buttercream, krim jeli dan deco cupcakes. Seronok dapat berkenalan dengan mereka semua. Pandai betul mereka mendeco, tak sangka walaupun kali pertama mencuba. Jumpa lagi sayang!

Semua sedang mencuba untuk scoop adunan ke dalam cupcakes sebelum dibakar. Seronokkan!

Ida (kanan) dan Yatie (tengah) sedang belajar membuat scallop deco pada dummy. Semua tangan lembut-lembut, ada bakat. Teruskan usaha!

Ini lah deco yang perlu dibuat dan dihasilkan oleh peserta. "Tiru macam saya!" Susah pun kena buat jugak ye sayang!

Ida, Yatie dan Rozi sedang sibuk menghias cupcakes. Ada tugasan yang perlu diselesaikan.

Shima tempah kek sponge pandan tema barbeque 1 kg RM 30. selamat Menjamu selara Shima sekeluarga!

Mak Lang (Shima) tem[ah kek coklat lembap 1 kg RM 30 tema birthday party. Terima kasih Shima! Regular customer ni!