KELAS FONDANT
TARIKH: 3 Nov 2012 (Sabtu)
MASA: 9.00 Pagi-3 Ptg
BAYARAN: RM250
MASA: 9.00 Pagi-3 Ptg
BAYARAN: RM250
MODUL HANDS-ON:
1. Cara membuat fondant, pes modelling.
2. Pengenalan peralatan menghasilkan design fondant.
3. Teknik mewarna, membalut kek, melekatkan hiasan
4. Teknik kek bertingkat- tiang & dowell rod
5. Royal Icing
* Peserta akan membawa pulang sebiji kek yang telah dihias sendiri.
KELAS FROZEN FOOD
TARIKH: 4 Nov 2012 (Ahad)
MASA: 9.00 Pagi - 4/5 Ptg
BAYARAN: RM250
JENIS KUIH FROZEN:
1. Custard Cream Puff
2. Chocolate Moist Cake
3. Samosa
4. Karipap
5. Apam Gula Hangus
6. Kuih Bakar
7. Donut
MODUL PENGAJARAN HANDS-ON:
1. Teknik Sejuk beku
2. Production Line
3. Shelf Life
4. Asas peralatan yg diperlukan untuk berniaga drp rumah.
5. Pembungkusan
6. Kaedah penyimpanan pra produk dan produk.
7. Cara penyediaan hidangan
8. Labelling
MASA: 9.00 Pagi - 4/5 Ptg
BAYARAN: RM250
JENIS KUIH FROZEN:
1. Custard Cream Puff
2. Chocolate Moist Cake
3. Samosa
4. Karipap
5. Apam Gula Hangus
6. Kuih Bakar
7. Donut
MODUL PENGAJARAN HANDS-ON:
1. Teknik Sejuk beku
2. Production Line
3. Shelf Life
4. Asas peralatan yg diperlukan untuk berniaga drp rumah.
5. Pembungkusan
6. Kaedah penyimpanan pra produk dan produk.
7. Cara penyediaan hidangan
8. Labelling
KELAS
CHEESE CAKE
TARIKH: 10 Nov (Sabtu)
MASA: 9.00 pg- 3 ptg
BAYARAN: RM 180
MODUL HANDS-ON:
TEKNIK: Baked & Non-Bake cheese cake
TARIKH: 10 Nov (Sabtu)
MASA: 9.00 pg- 3 ptg
BAYARAN: RM 180
MODUL HANDS-ON:
TEKNIK: Baked & Non-Bake cheese cake
PROSES MEMBUAT CHEESE CAKE:
a)Bain Marie (Baked) b) Chilled (Non-Bake)
Jenis cheese cake:
1. Fruity Cheese Cake
2. Chocolate Cheese Brownie
3. American Baked Cheese Cake
KELAS JUNIOR CHEF
TARIKH: 11 NOV 2012 (AHAD)
MASA: 9.00 pg - 2.00 ptg
BAYARAN: RM150
MODUL HANDS-ON:
1. Cream cheese cupcake
2. Chocolate chips
3. Cheese Sticks
4. Iced Blended
TARIKH: 11 NOV 2012 (AHAD)
MASA: 9.00 pg - 2.00 ptg
BAYARAN: RM150
MODUL HANDS-ON:
1. Cream cheese cupcake
2. Chocolate chips
3. Cheese Sticks
4. Iced Blended
*Peserta membawa pulang apron Junior Chef & topi chef*
KELAS
ROTI
TARIKH: 17 NOV 2012
(Sabtu)
MASA: 9.00 Pg-
BAYARAN: RM 150
MODUL HANDS-ON:
1. Teknik
Sponge & Dough Method
2. No
time Dough
3. Glacing
JENIS:
1. Decorated
Donut
2. Ring
donut
3. Filling
donut
4. Pau
Putih
5. Cinnamon
Rolls
KELAS CUPCAKES &
DECORATION
TARIKH: 18 NOV 2012 (AHAD)
MASA: 9.00 pg - 2.00 ptg
BAYARAN: RM150
MASA: 9.00 pg - 2.00 ptg
BAYARAN: RM150
MODUL HANDS-ON:
1. Teknik
creaming
2. Buttercream
decoration
Jenis:
1. Vanilla
Cupcakes
2. Chocolate
cupcakes
3. Red
velvet cupcakes
No comments:
Post a Comment