Thursday, March 6, 2014

KELAS KEK FONDANT & FROZEN FOOD 2014

KELAS KEK FONDANT


TARIKH: 31hb Mei 2014 (Sabtu)
MASA:  9.00 pg-2 ptg
BAYARAN:  RM 250


MODUL HANDS-ON:
1. Cara membuat fondant/pes gula
2. Cara membuat pes modelling
3. Pengenalan kepada peralatan menghasilkan design fondant
4. Teknik mewarna
5. Teknik dusting
6.Teknik membalut kek
7. Teknik melekatkan hiasan
8. Teknik kek bertingkat bertiang & dowel rod
9. Royal icing

*Peserta akan membawa pulang sebiji kek yang telah dihias sendiri*.


Call: Wan 012-634 5895 utk tempahan kelas, sila buat pembayaran deposit sebyk RM50.

KELAS FROZEN FOOD (7 jenis)

Tarikh:1 Jun 2014 (Ahad) 
Yuran: RM250
Masa: 9 pg - 4/5 ptg
Tempat: Taman Industri Bolton, Gombak (berhampiran Giant Batu Caves)



Modul:
1Karipap
2 .Kuih bakar
3. Apam Puteri Ayu
4. Creamy creampuff
5. Cucur badak
6. Choc moist cake
7. Samosa


Anda akan didedahkan dengan pengetahuan bidang makanan sejukbeku & berpeluang berkongsi pengalaman dengan saya.




Modul nota & lecture:
1. Teknik sejukbeku
2. Processing
3. 
Raw Material Handling: pre &post
4. Jangka hayat produk
5. Pembungkusan
6. Pengiraan kos
7. Labelling
8. Marketing
9. Dan banyak lagi

KEMUNCAK KELAS .... HANDS-ON ("semua kena buat sendiri tau!)



* Sila buat pembayaran deposit sebanyak RM50 untuk tempahan kelas. 
Sila hubungi Wan: 012-634 5895 untuk tindakan selanjutnya.

1 comment:

Siti Sakeenah said...

Assàlamuàlaikum.pn,sy nk join klas frozen food PD 13 April ni.mcmana nak bank in deposit Dan daftar.