Monday, November 25, 2013

KELAS ROTI & FROZEN FOOD DEC 2013

KELAS ROTI (10 JENIS)











KELAS  SWEETBUN

TARIKH: 30 Nov 2013 (Sabtu)
MASA:  9.00 pg-2/3 ptg
BAYARAN:  RM 160

MODUL HANDS-ON:
1. Teknik Sponge & Dough Method
2. No time Dough
3. Glacing

JENIS:
1. Cheese Bun
2. Chicken Floss
3. Garlic Bun
4. Milk Bun
5. Mexican Bun
6. Red Beans
7. Mini Pizza
8. Raisin Bun
9. Sosej Roll
10. Toasted Coconut Bun




KELAS FROZEN FOOD (7 jenis)

Tarikh: 1 DEC 2013 (Ahad) 
Yuran: RM250
Masa: 9 pg - 4/5 ptg
Tempat: Taman Industri Bolton, Gombak (berhampiran Giant Batu Caves)



Modul:
1. Karipap
2 .Kuih kasturi/kacang
3. Apam Puteri Ayu
4. Creamy creampuff
5. Cucur badak
6. Choc moist cake
7. Bergedel

Anda akan didedahkan dengan pengetahuan bidang makanan sejukbeku & berpeluang berkongsi pengalaman dengan saya.


Modul nota & lecture:
1. Teknik sejukbeku
2. Processing
3. 
Raw Material Handling: pre & post
4. Jangka hayat produk
5. Pembungkusan
6. Pengiraan kos
7. Labelling
8. Marketing
9. Dan banyak lagi

KEMUNCAK KELAS .... HANDS-ON ("semua kena buat sendiri tau!)



KELAS JUNIOR CHEF




Tarikh: 8 Dec 2013 (Ahad) - 9 pg- 2/3 ptg
Yuran: RM160
Tempat: Taman Industri Bolton, Gombak (berhampiran Giant Batu Caves)
Free gift: Apron & topi junior chef 

Modul:
1. Non bake cheese cake in jar
2. Cheese Stick
3. Cupcake
4. Durian Crepe

No comments: