KELAS ROTI (10 JENIS)
KELAS SWEETBUN
TARIKH: 30 Nov 2013 (Sabtu)
MASA: 9.00 pg-2/3 ptg
BAYARAN: RM 160
MODUL HANDS-ON:
1. Teknik Sponge & Dough Method
2. No time Dough
3. Glacing
JENIS:
1. Cheese Bun
2. Chicken Floss
3. Garlic Bun
4. Milk Bun
5. Mexican Bun
6. Red Beans
7. Mini Pizza
8. Raisin Bun
9. Sosej Roll
10. Toasted Coconut Bun

1. Non bake cheese cake in jar
2. Cheese Stick
3. Cupcake
4. Durian Crepe
2. Chicken Floss
3. Garlic Bun
4. Milk Bun
5. Mexican Bun
6. Red Beans
7. Mini Pizza
8. Raisin Bun
9. Sosej Roll
10. Toasted Coconut Bun
KELAS FROZEN FOOD (7 jenis)
Tarikh: 1 DEC 2013 (Ahad)
Yuran: RM250
Masa: 9 pg - 4/5 ptg
Tempat: Taman Industri Bolton, Gombak (berhampiran Giant Batu Caves)
Modul:
1. Karipap
2 .Kuih kasturi/kacang
3. Apam Puteri Ayu
4. Creamy creampuff
5. Cucur badak
6. Choc moist cake
7. Bergedel
Anda akan didedahkan dengan pengetahuan bidang makanan sejukbeku & berpeluang berkongsi pengalaman dengan saya.
Modul nota & lecture:
1. Teknik sejukbeku
2. Processing
3. Raw Material Handling: pre & post
4. Jangka hayat produk
5. Pembungkusan
6. Pengiraan kos
7. Labelling
8. Marketing
9. Dan banyak lagi
KEMUNCAK KELAS .... HANDS-ON ("semua kena buat sendiri tau!)
1. Teknik sejukbeku
2. Processing
3. Raw Material Handling: pre & post
4. Jangka hayat produk
5. Pembungkusan
6. Pengiraan kos
7. Labelling
8. Marketing
9. Dan banyak lagi
KEMUNCAK KELAS .... HANDS-ON ("semua kena buat sendiri tau!)
KELAS JUNIOR CHEF
Tarikh: 8 Dec 2013 (Ahad) - 9 pg- 2/3 ptg
Yuran: RM160
Tempat: Taman Industri Bolton, Gombak (berhampiran Giant Batu Caves)
Free gift: Apron & topi junior chef
Modul:
Free gift: Apron & topi junior chef
Modul:
2. Cheese Stick
3. Cupcake
4. Durian Crepe
No comments:
Post a Comment