Monday, November 21, 2011

KELAS KEK & FROZEN FOOD

KELAS KEK

Tarikh: 3 Dec 2011 (Sabtu)
Tempat: Delisha Cafe & Bakery, Tmn Salak Baiduri, Sepang (sebelah klinik kesihatan Salak)
Masa: 10 pg-5ptg
Bayaran: RM 200 seorang



Fruit Flan

Pandan Layered

MODUL:

Teknik:

1. Cara buat sponge cake
2. Whipped Cream
3. Sugar Syrup
4. How to make pie filling

Jenis Kek:
1. Kek Tiramisu Halal
2. Kek Blueberry
3. Pandan Layered Cake
4. Fruit Flan

TARIKH: 4 DEC 2011(AHAD)
TEMPAT: Tmn Saujana Indah, TTDI Jaya, Shah Alam
MASA: 9.00 pg- 4/5 ptg
YURAN: RM 180 seorg


MODUL:
SWEET BUN
TEKNIK:
b)SPONGE DOUGH
c)STRAIGHT DOUGH

PROSES MEMBUAT BUN:
a)Mixing
b)Scaling
b)Rounding
c)Moulding
d)Proofing
e)Baking

TOPPING
1. Mexican Bun
2. Cheese bun
3. Chicken Floss

FILLING
1. Red beans bun (flower shape, stripe shape dll)
2. Milk bun
3. Butter bun
4. Sausage roll (oblong shape, octopus shape)
5. Pizza bun
6. Coconut bun
7. Garlic Bun

* Lebih drp 10 jns roti dpt dihasilkan.

KELAS FROZEN FOOD
TARIKH: 11 Dec 2011 (AHAD)
MASA: 9.00 Pagi-5/6 Ptg
BAYARAN: RM 250.00

TEMPAT:
No. 13, Jln Saujana Indah 8,
Taman Perindustrian Saujana Indah,
40000 Shah Alam,
Selangor

JENIS KUIH FROZEN:

1. CREAM PUFF
2. CHOCOLATE MOIST CAKE
3. SAMOSA
4. BEBOLA UBI
5. PAU
6. PIZZA
7. DONUT

MODUL PENGAJARAN:
1. Teknik Sejuk beku
2. Production Line
3. Shelf Life
4. Asas peralatan yg diperlukan untuk berniaga drp rumah.
5. Pembungkusan
6. Kaedah penyimpanan pra produk dan produk.
7. Cara penyediaan hidangan
8. Labelling


* SILA BUAT PEMBAYARAN DEPOSIT SEBANYAK RM 50 UNTUK TEMPAHAN KELAS.

* SIJIL DISEDIAKAN

No comments: