Sunday, January 10, 2010


Kek Coklat Lembap perisa oren ditempah oleh Datin Asnija,Cikgu Mas dan Kak Noor. (5kg-RM150) untuk majlis gathering PDKM (Pengalaman Dari Kota Mekah-http://www.manzlie-makkah.blogspot.com). Terima kasih sume!

52 comments:

ainhany said...

salam
salam ukhuwah
oooo jadinya wan la perekacipta kek ni ya????? hmmm ptutla rasa lain dari yg lain dan pelawa makan pun tak nak...tak patut la wan nie...sedihlaaa...
pepun tahniah wan

bak oder cucuk badak boleh??

ummi humaira said...

salam Wan...
mak aiii , besar n cantik ler kek tu , yg lg penting SEDAP , CM siap potong bagi bw balik lg , dpt ler cik abg mkn puas2 , dia peminat kek coklat.

apa yg penting,kuih bingka bakar tu paling sedap yg pernah akak makan.nanti nk oder lg.

mama ju, said...

tahniah,rekaan yg cantik...

Asnija said...

salam,
Mas, siapa spnsor kek jelita tu...he..he..

um. masyitah said...

salam ukhuwah
wah bestnya cantiknya

SiNoMoSa said...

salam Kak Wan,

Alamak rege dah diketahui umum,
baru CM dok pakat nak rahsiakan..huhu

Atikah said...
This comment has been removed by the author.
Atikah said...

Salam Wan,

Best Kek tu... Banyak saya makan..

shami2 said...

Salam wan...

Cantik kek2 yang ada kat blog wan..ni....heheh cantik dan manis juga tokeh kek dia ni..hehehh

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Ainhany,

Tu la semalam awak pelawa kak wan. kak wan dah tak blh tengok kek. kembang kempis kembang kempis.

cucur badak ain dah makan ye? time kasih. I luv u!

Seronok borak ngan ain semalam!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Kak Ummi Humaira, Oh! CM bg bwk balik ye. nanti jumpa lg, kalu ada masa wan wat kek lg, bg hubby akak makan byk2, nanti mcm hubby wan.

Tima kasih kak, kuih bakar tu wan bakar dengan hati dan perasaan wan utk akak.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Mamaju,

tima kasih. Syok la peluk mama mcm peluk mak wan je. pengubat rindu. mamaju ada ciri-ciri keibuan yang kuat.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Datin,

ada cerita kontroversi psl kek ke pulak? kek pun jelita? 1st time dengar.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Um. Masyitah,

toce, toce! buatnye pun boleh tahan penatnya.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Sinomosa,

Alamak, kak wan dan pecahkan rahsia ke? Sori tak tahu seh!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Atikah,

Ye ke makan banyak? Nanti balik, timbang ye!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Shami2,

Kek mungkinlah tapi tuan buatnya... minta maaf belum sampai standard tu. hehehehe

CM said...

salam

cake tu disponsor oleh datin Asnija lah wan...

Ayah Zain said...

Salam Wan,

ermmm,tahniah, memang cantik kek tu macam tuannya juga.

az amik bau kek jer semalam. bau saje pun dah tahu kesedapan kek tu

Che' Pit said...

Alamak, kalau tahu kak wan yang buat kek tu semalam, mesti CP makan berkoyan2.. rugi ler pulak, ngeh ngeh ngeh..

Kak Sidah said...

Salam Wan,

Akak pun bawak balik kek tu semalam,sedap...abih anak2 akak makan, hanis bungkuskan utk akak wan, baik dia macam anak akak walaupun first time jumpa, panggil akak mama..mesra nya kan..

Semoga persahabatan ini berkekalan

mama ju, said...

Hai wan ,terus maju..nak mama jadikan anak angkat ke?(mentang2 le Wan kaya...)

Noor said...

Salam Wan..

pertama kali meninggalkan jejak bertapak dirumah mu.. Alhamdullilah terjalin ukhwah antara kita.. seorang penoreh tegar & usahawan berjaya.. he he

perghhh! kali pertama kanda menatap kek tersebut.. bagaikan nak bedebuk jatuh keatas lantai simen kelas agama tu.. (kalu jatuh.. alangkah malang nyer simen tu.. sure hancur berkecai.. hu hu) teruja sungguh kanda akan kek tu.. harapan dari awal biarlah kek tu besar agar dapat dijamah oleh setiap yang hadir.. memang terlaksana harapan tsb.. namun sungguh tak kusangka.. hiasan nyer amat 'kelas' sekali buk.. tahniah & syukur kehadrat Illahi kerna menemukan kami dengan tokey kek.. heh heh..

psstt.. tepung pelita & cucur badak sedap arr..

sonata anak kancil said...

salam...cantik kek itu!
tapi akak nak balik secepat mungkin ke Melaka - tak ade la dapat merasanya! he3x...

akak dah linked juga kek ini di AGK....sila jengok!

Imran Paris said...

Wan...begitu istimewa kek ni ye. Mesti sedap rasanya, rata2 ramai puji kek, cucuq badak dan bingka Wan. Saya yakin Wan begitu talented....teruskan ye.

Err...kek tu saya cop sponsor. Harap semua sudi beri laluan pd saya menyumbang utk majlis tu PLEASE ye

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam CM,

Oh! ye ke kek tu di sponsor Datin As. Alahai sori la Datin, patutla komen smlm mcm ada sesuatu je.

Alhamdulillah, ramai sungguh yg sponsor. Bertuah badan CL!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Ayah Zain,

jgn lah ckp macam tu. mana ada!

kalau tahu az tak makan kek tu, blh tapau kan. lain kali ye AZ!

Wan terkilan tak jumpa AZ semalam. Tapi segan sgt sbb AZ dikelilingi jejaka-jejaka idaman. Kang wan mencelah tengah2 jadi gossip pulak. mamarazzi ramai kat situ. takut seh!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

CP,

Awak makan cikit je ke? tak sudi ye? tahulah awak tu tgh maintain macho! Ni balik mesti terus timbang!


Oh! tidak! Naik 1 gm!

byk cakap awak ni ye! peramah n tak malu-malu. tu yg akak suka kt awak ni!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Kak Sidah,

Akak pun bwk balik kek ye? seronok nye wan. Baru nak tanya mana perginya kek-kek yg byk hr tu.

wan rasa terkilan ya amat tak dpt begambar dan borak pjg ngan akan. Anak wan dok panggil suruh makan ngan diorang. ingat lepas makan nak borak lagi. pastu dah azan. gi solat. pas tu dah tak sempat jumpa lag.
Uwaaaa!!!!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

mamaju,

terima kasih doakan wan utk terus maju. wan akan ingat kata-kata mama ni. Anak angkat? NAK!NAK! NAK! MAMA! Nak mamam!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Kak Noor,

Tu lah wan ada dengar gegaran, tapi gempa tak jadi. Rupa-rupanya akak yg nak bedebuk tu! habis sapa yg tampung kt belakang? CM ke? kalau CM wan rasa setakat berat akak dia power lagi. Tapi tak tahu la kalau kak Ummiazuddin, rasa-rasanya dia yg lenyek kena bedebuk kt akak. hehehehe

akak rasa tpg peleita n cucur badak wan ye? terima kasih kerana sudi.

tapi sebenarnya wan tak berapa lalu nak makan hari tu sebab terlalu excited menatap muka-muka yg selama ni hy kenal di nama je. lapar tu mmg lapar tp makan cikit je sbb lg seronok tgk muka n gelagat masing-masing.

hanis n CM tak lekang senyum manjang! Bi manis la hari tu!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Kak Sonata,

tima kasih atas pujian, tu lah wan tgk akak tergesa-gesa. nak borak pjg pun tak semapt. tp seronok dpt keychain tu. promosi bagus nampak!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam IP,

Betul! kek tu begitu istimewa bagi wan. wan buat utk org yg betul-betul wan nak jumpa, org yg selalu mengadap dan menatap Kaabah setiap hari. Moga-moga wan dpt tempias CL utk ke sana.

Sponsor? Sudah ada orgnye! No laluan la IP. lain kali no...

Asnija said...

Salam Wan,
Kek tu beberapa orang yang sponsor nyer termasuk Mas ngan Noor...tapi yang mengusahakan paper work nyer Mas ngan Noor, akak bagi sign approval je...kelakar mahgrib-maghrib Mas mintak akak sign proposal 50 mukasurat... , yang mendesignnye Wan le, kelas kek tuh...

ps: puas hati giler, Noor nak kek besar, akak nak muka CL kat kek, Mas nak perasa coklat lemon..haaa..mak aiii...makbul sume permintaan...timaseh melayan permintaan kitorang...customer is always right....he...he...

Wan, akak carik cucur badak atas meja tu tak jumpa la...serius itu yang akak carik, camner tak nampak yer...tapi tepung pelita akak rasa...kek pun akak makan tak ingat kalori...

Salah silap akak, terlanjur kata usik mengusik, akak minta maaf yer dari hujung rambut ke hujung kaki...

ainhany said...

salam kak wan,

kira nya bila wan nak bgi anugerah pecut jugak ni..ni kira dah layak ke?/

umiazuddin said...

Salaam Wan,

Memang KELLAAZZZ kek tu. Syabas! Ingat nak belek betui2 kek tu untuk mencungkil rahsia (dan icing..hehe) macam mana Wan 'download' Profile CL dari blog turun ke kek, tapi 'segan' ler pulak...kek tu telah berjaya mengalihkan perhatian hadirin drpd tuan punya blog itu sendiri! :)

Memang sedap sehingga menjilat jari! Kue limeh & coq badak Wan pun kita sempat rasa. Yummy! I like!

VpeaceV

hajah zainab bt abdullah said...

salam wan,

wah! hebatnya kek ciptaan wan...terror kek mengekek ni..mama baru jer jengok kat blog wan pagi tadi. rupanya adik wan ada kat kuantan..kat tg lumpur tu. mama tau lah mabiq tu, sebab tiap2 pg jumaat kotak derma tu sampai kat kami! moga2 adik wan & suaminya diberi Allah ganjaran di akhirat nanti.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Datin,

Oh! ramai ghupanya yg sponsor. wan ni cuma terima proposal berat kek je. Tak tahulah pulak, ada lah pulak harapan personal kat situ. Alhamdulillah, Allah izinkan wan buat ikut apa yg ada dlm hati Datin, CM & Kak Noor. Sebenaqnya, wan ada psychic tau, buleh baca fikiran orang. Jangan tak tahu. Jangan main-main arr...

Hai sey man! Tak jumpa lak cucuq tu! nanti la bila-bila ya kak!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Ainhany,

ye lah awak ni! Asyik dok pecut je! Takut akak! Kang tak pasal nak kena bg hadiah ratu trek cam CL tu. hehehe... buleh je!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Ummiazuddin,

Jari apa yg akak jilat? jari kaki sama ke?

Wan cerita pasal akak kt blog peribadi wan. Jenguklah!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Mama Nab,

Terima kasih sudi singgah kt blog wan yg ntah apa-apa ni.

Ye, adik Wan nama dia Umee bukak Maahad Bahasa n Ilmu Al-Quran untuk anak yatim & orang susah untuk habiskan program tahfiz. Alhamdulillah ramai yg berhati mulia sudi menderma dan membantu. Insyallah, hidup bermaruah sebagai mukmin anak-anak penghuni syurga tu, insyallah.

Mama Nab, jemputlah ke Mabiq blh kenal rapat ngan adik wan dan suami, Ustaz Jamal

ijoismart said...

Salam Wan

Sy pun rasa terliuq tengok semua ni. Didoakan Wan sukses dlm perniagaan ini.

S said...

salam wan,

kek tu memang tip top.
sayangnya tak sempat rasa. huhuhu

mama ju, said...

Anakku Wan..

Mamaju gi kat kek tu dekat2,tgk diorang tgh potong kek dan bagi2,mama tak rasa sebab perut penuh sangat dgn bakso....tapi t.pelita tu mama mkn...sedap..tk

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Ijoismart,

Oh! jumpa CL ye! Tak aci sungguh!

Terima kasih doakan utk wan. Awak pun sama!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam S,

Bukan setakat S tak rasa, wan pun tak rasa. Hehehehe... tak lalu dah, byk dah buat kek!


Tulah, perut kita sume penuh, mana nak disumbat kek tu lagi.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Mamaju,

Mama rasa tepung pelita wan ye! Terima kasih! Ialah wan pun makan bihun sup, perut penuh.. Tu bakso ke? Ingat ke bihun sup.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam semua,


Wan ada 2 rumah, satu blog biz iaitu blog ni dan satu lagi blog peribadi iaitu ada wan link kat list blog keluarga (catatan peribadi rusyaini) sila jenguk wan di sana ye!

مسافر_اسلام said...

Salam,
kak wan yg buat kek ni ke?
MI ari tu tak sempat nak rasa la...
Kena balik awal...Sedihnya tak dpt rasa sir tgn kak wan.
eemmm...

Ayah Zain said...

Salam MI

Mamarazi skodeng CL di mana saja
asalkan dapat berita nak digemparkan
kesiannya MI tak dapat rasa
nanti ikut az p umah Wan

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam MI,

Alah kesian! Awak ni sibuk manjang. Hari tu exam, ni sibuk apa pulak. Nak merisik anak dara org ke?

Tak pe lain kali ye!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Ayah Zain,


Bila tu? tu tu tu tu....