Sunday, January 17, 2010


Apam yang telah dikukus bersedia untuk dibekukan.

7 comments:

KAMATO said...

Aduhai....tenguk foto je dah telan airlior

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Abg Kamato,

Jangan telan ayaq lior byk-byk. Kang kering sapa nak jawab?

Maria Hadiey said...

kak wan..saya baru mlm td try wat karipap.tapi cam ne nak elakkan dia berminyak ek? lepas isi inti, dia melembik sebelum dibakar.macam mana nak sukat marjerin ye? masa bakar, berapa lama kak wan? perlu sampai masak ke kulit karipap tu?

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Maria-Hadiey,
Karipap tu bakar 1800C selama 20 min. Tapi tempoh bakar bergantung kepada jenis oven. ada yg kurang dan lebih, tengoklah kulit karipap tu dah garing sikit ke belum. Kalau warna kulit karipap mcm mentah je, atau macam tepung yg kita uli tadi, so tambahkan lagi masa membakar ye

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Maria-hadiey,

kalau karipap melembik maknanya kita ambil masa yg terlalu lama sebelum membakar. Kalau buat karipap, tangan kena laju sikit. Kalau berminyak, kurangkan marjerin.

Ayah Zain said...

Salam wan,

az nak blajau buat kek boleh

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam Ayah Zain,

Biar betul! hehehehe...