Sunday, July 6, 2008

SENARAI NAMA PRODUK SEJUK BEKU


Apam Beras RM 4.00 (12 biji)


Puteri Ayu RM 4.00 (10 biji)


Cream Puff 10 biji RM 4.00


Apam Gula Hangus 10 biji RM 4.00


Kuih Bakar Pandan 1 biji RM 3.50


Bebola Ubi 10 biji RM4.00


Kuih Kasturi 10 biji RM4.00


Samosa 10 biji RM4.00


Donat 10 biji RM4.00


Cucur Badak 10 biji RM4.00


Karipap Ayam/Daging/Sardin 10 biji RM4.50, Karipap Kentang 10 biji RM4.00


Popia Goreng 10 biji RM4.00


Sardine Rolls 10 biji RM4.00


Pau Sambal 10 biji RM4.00

CARA-CARA MEMBUAT SAMOSA:

Potong 3 kulit popia membentuk rectangular shape. Bentukkan segitiga bermula bahagian hujung kulit popia.

Masukkan inti samosa ke dalam kulit berbentuk segitiga.


Sapukan batter(campuran air dan tepung gandum)pada bahagian kulit popia yang lebih.


Lekatkan kulit popia yang lebih ke bahagian kulit popia yang berbentuk segitiga.


Ya! Hasilnya adalah seperti ini. Selamat Mencuba!

AKTIVITI SEHARIAN:

Donut yang telah siap dibakar. Menunggu masa untuk sejuk dan dibungkus.


Batter chocolate mini muffin yang sedia untuk dibakar.


Dah siap pun.Masa untuk makan!

2 comments:

Blogsforblogs said...

I like the cupcake with the dice and the player chip!p.s. my blog is the one behind yours

Proelia Magna said...

Syarikat Nasben Marketing membekalkan serbuk ice blended untuk kedai-kedai pembekal bahan-bahan pembuatan kek pada kadar harga RM15/KG. Harga jualan boleh ditentukan sendiri oleh pihak tuan/puan sama ada RM17-RM19 per/kg. Anda boleh meletakkan sendiri jenama anda semasa proses jualan kepada pelanggan. Sila hubungi En. Saiful 013-4165520 @ layari laman web kami http://nasben-iceblended.com/