Tuesday, June 14, 2011

KELAS KEK MODEN

TARIKH: 18 JUN(SABTU)
TEMPAT: ROSEBERRY BAKERY, TMN MELAWATI
(berhampiran sek men tmn melawati berhadapan dgn masjid tmn melawati

YURAN: RM 180 seorg

JENIS:
1. BLACK FOREST CAKE
2. BLUEBERRY CAKE
3. TIRAMISU HALAL
4. CHOCOLATE MOIST CAKE (BAKAR) *PERCUMA RESEPI KEK KUKUS COKLAT LEMBAP)

MODUL:
1. Cara membuat cherry/blueberry pie filling
2. Whipped cream
3. Ganache
4. Mousse
5. Cara membuat sponge cake yg lembut
6. Cara deko kek mengikut jenis
7. Specific gravity utk setiap kek

*Sila buat pembayaran deposit sebanyak RM50 untuk tempahan kelas.

Thursday, June 2, 2011

KELAS FROZEN FOOD 29 MEI 2011


Kelas frozen food pada kali ini diadakan di Shah Alam. Peserta datang dari pelbagai tempat. Ada dari Negeri Sembilan, Klang, Subang dll. Seronok bertemu dengan peserta yang rata-ratanya begitu aktif bertanya dan bersungguh-sungguh menyiapkan tugasan membuat kuih. Semangat yang mereka tunjukkan semoga terus kekal dalam bidang perniagaan ini. Wan mendoakan seluruh kejayaan untuk kalian semua. Amin.

Tekun betul semua peserta ni melihat teknik2 yg ditunjukkan dlm kelas. Seronok betul wan dapat berkongsi banyak perkara dengan mereka.

Semua peserta kursus cuba membentukkan samosa mengikut cara yg ditunjukkan. Masing-masing bersungguh-sungguh mencuba menyipakan samosa ini. Wan seronok dapat berjumpa dengan kalian semua. Kelas yang amat menyeronokkan setakat ni! Peserta semua sporting. Luv u all!

Amboi! sibuk betul semua peserta menyiapkan kuih ye! Bagus!Bagus! Cuba paipkan creampuff tu betul-betul tau!Bila dah mahir, teknik ini mudah sgt.

Cupcake Untuk Hantaran Perkahwinan


Syakirah tempah kek cawan fondant utk majlis perkahwinannya. RM3.50 sebiji. Selamat Melangsungkan Perkahwinan Syakirah & pasangannya, semmoga tabah mengharungi hidup berumahtangga.

Cheese tart & fruit tartlet



Shima tempah fruit tartlet untuk majlis tunang kawannya. Terima kasih sayang!

Cheese tart ditempah Shima, Balok, Kuantan